Türkçe English
Kırmızı Biber Derneği
anasayfa hakkımızda projelerimiz basında galeri tüzük
üyelik
ziyaretçi defteri
bize ulaşın
Demo2 first Demo2 second Demo2 third Demo2 fourth
KETEN HELVA PROJESİ

Çocuklar Bilge Papağan Keten Helva’dan Öğreniyor
KETEN HELVA PROJESİ II.ETAP TAMAMLANDI

Kırmızı Biber Derneği’nin, toplumdaki iki önemli konuda farkındalık yaratmak, bu konularda çocukları eğitmek suretiyle çocukların sağlıklı kimlik geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla başlattığı, Keten Helva Projesi ikinci etap eğitim çalışması 2014 Mayıs ayı itibariyle tamamlanmıştır.

4-6 yaş çocuklarına uzman pedagoglar tarafindan çizgi film ve kukla yardımı ile iki bölüm halinde eğitim verilmiştir. Birinci bölümde toplumsal cinsiyet eşitsizliği anlatılmış, ikinci bölümde istismara karşı, çocukların kendilerini korumasına yönelik çalışma yapılmıştır. Bilge Papağan Keten Helva, hem kukla olarak hem de çizgi film karakteri olarak kullanılmış ve çocuklar interaktif bir şekilde Keten Helva’dan öğrenmiştir.
Yapılan eğitim çalışmasının sonunda, projenin etkileri bir anket uygulanarak ölçülmüştür.

Proje çerçevesinde çocuk eğitimi öncesi ebeveynlere, çocuklarına verilecek eğitimle ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Proje kapsamında yalnızca çocuklar değil, anne-babalar, anaokulu öğretmen ve çalışanları eğitilmiştir.

İstanbul’da 15 okulda gerçekleştirilen eğitim çalışmasına yaklaşık 300 ebeveyn ve 300 çocuk katılmıştır. Proje Milli Eğitim Bakanlığı izniyle ve İsveç Konsolosluğu desteğiyle gerçekleştirilmiştir.

Geçen yıl da aynı proje Hollanda Konsolosluğu desteğiyle 12 okulda uygulanmıştır. Bugüne kadar proje kapsamında toplam 617 çocuk ve 562 ebeveyne eğitim sağlanmıştır.

Kırmızı Biber Derneği projenin ülke çapından tüm 4-6 yaş çocukları için uygulanmasını gerekli ve önemli görmektedir ve projenin devami için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kırmızı Biber Hakkında:
Projenin uygulayıcısı Kırmızı Biber Derneği 2012 yılında kurulmuş olup, kadın-erkek eşitliği konusunda hak savunuculuğu yapmakta, bu konuda projeler yürütmektedir.
Adres: Fahrettin Kerim Gökay Cad. No 51/4 – Hasanpaşa – Kadıköy
Bilgi için Yeter Tabak – 0216-449914